^Дніпропетровська область

Покров м

Покров м

Розмір зображення: 800:499 піксел

Постанова Верховної ради України від 17.03.2016 р.: перейменувати місто Орджонікідзе на місто Покров .

Горелик М.В. Реконструкция доспехов скифского воина из кургана у г.Орджоникидзе. – “Скифы и сарматы”, К., 1977 г., с. 146 – 151.

Мозолевский Б.Н. Скифские курганы в окрестностях г.Орджоникидзе на Днепропетровщине: раскопки 1972 – 1975 гг. – “Скифия и Кавказ”, К., 1980 г., с. 70 – 154.

Вільне с
Вільне с
Перевізькі Хутори с
Перевізькі Хутори с
Гірницьке смт
Гірницьке смт
Чортомлик смт
Чортомлик смт
Рябова В.А. Женское погребение из кургана Денисова Могила. – “Памятники древних культур северного Причерноморья”, 1979 г., с. 47 – 51.
Денисова Могила (+)
Завадська Могила
Завадська Могила (+)
Мозолевский Б.Н., Черненко Е.В., Зарайская Н.П. Скифский царский курган Толстая Могила. – “Археологические открытия 1971 г.”, М., 1972 г., с. 338 –…
Товста Могила (+)
Бронзова прикраса щита ранньоскіфської доби (Орджонікідзе Дніпропетровської обл.). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с.…
Прикраса щита