^Дніпропетровська область

Новомосковськ м

Новомосковськ м

Давніше це поселення мало назви Новоселиця і Самарчик. Воно було центром Самарської паланки Війська Запорізького. З 1761 р. тут знаходилось Старокодацьке духовне правління.

Ленінопад продовжується: на Дніпропетровщині повалили Ілліча (6.12.2014 р.)

Причепивши пам’ятник тросом до автомобіля, невідомі його повалили та зруйнували. Місцеві жителі відреагували на руйнування пам’ятника оплесками й скандуванням «Слава Україні».

Вкладені елементи

Миколаївська церква Самарського монастиря та монастирські келії 1786 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток…
Самарський монастир (+)
Троїцький собор 1772 р. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с. 25].…
Церква св.Трійці (+)