Церква св.Георгія

Церква св.Георгія

Фото Юхима Сіцінського 1918 р. Опубліковано 24.08.2019 р.

Церква св.Георгія відома з 1724 р. – дерев’яна, обмазана глиною, крита соломою, без верхів. В 1739..1759 рр. влаштовано три низьких верхи. Нова дерев’яна церква збудована в 1767 р. з використанням матеріалу старої споруди. Ремонти кінця 18 ст., 1853 р. В 2 половині 19 ст. були львівські стародруки: євангеліє 1690 р., апостол 1696 р., тріодь пісна 1717 р., тріодь цвітна 1746 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 327 – 329].

Дерев’яна церква св.Юрія 1767 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 137].