Церква св.Трійці

Церква св.Трійці

Троїцька церква 1774 р. (дерев.) (пригород Клокучка) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 99]; [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Троїцька церква 1774 р. у Клокучці (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Церква св.Трійці 1774 р. із м.Чернівці (передмістя Клокучка) в Музеї народної архітектури у Львові.

В предместье Черновцов, в Клокучке, до недавнего времени находился деревянный храм Троицы 1774 г., самый большой среди буковинских церквей. В 1968 г. он был перевезен в музей под открытым небом во Львов. [Логвин Г.Н. Украинские Карпаты. – М.: Искусство, 1973 г., с. 172].

Довідка на сайті