2009 р. Луценко передумав поселяти нелегалів у палаці графа Бадені

Дата: 10.12.2009

Міністр МВС Юрій Луценко вирішив не облаштовувати відстійник для нелегалів у палаці графа Бадені у центрі Буська на Львівщині. Про це 9 грудня на прес-конференції повідомив начальник ГУ МВСУ у Львівській області Василь Пісний. «Військове містечко у Буську постановою Кабміну було передано на баланс МВС у Львівській області під пункт для нелегалів. Тиждень тому приїхав сюди міністр внутрішніх справ. Міністр прийняв рішення, раз громада заперечує, у центрі Буська цього не робити», – повідомив Пісний.

«У Буську не буде – це однозначно», – наголосив він. З його слів, під будівництво пункту тримання нелегалів розглядають ділянку біля села Раковець або ж на окраїнах Львова біля торгового центру «Метро».

«У цьому немає жодних проблем. Такий пункт є на Закарпатті, на Волині. Тим паче ЄС виділяє на це кошти. На сьогодні нелегалів утримують на вул. Личаківській у Львові в прикордонних військах, на кордоні», – прокоментував начальник міліції Львівщини.

За його словами, наразі міліція думає, як використовуватиме передане їй військове містечко у Буську. «Це містечко передане на баланс МВС. Ми будемо думати, що там можна зробити. Зараз наші працівники несуть там службу, щоб запобігти розкраданню майна», – зазначив Пісний.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»