Кудринці с

Кудринці с

Розмір зображення: 800:520 піксел

Перша згадка: 1493 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 289].

Село розташоване на правому березі Збруча; на лівому березі Збруча є село такої ж назви Кам’янець-Подільського району Хмельницької області – це один населений пункт, розділений кордоном областей по Збручу.

Правобережна частина (Горішні Кудринці) вважалась містечком, лівобережна (Нижчі або Дольні Кудринці) – селом. Піп згадується в 1530, 1542, 1565, 1583 рр. В 1653 р. біля села стояв кіш татарського хана [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 289 – 292].