2010 р. На Тернопільщині горіла церква св. Миколая, збудована у 1846 р.

Дата: 06.10.2010

До МНС надійшло повідомлення про пожежу у прибудові 164-річної церкви святого Миколая, що у селі Богданівка Підволочиського району на Тернопільщині. Про це повідомили 5 жовтня ЗІКу у ЦП ГУ МНСУ в Тернопільській області. Першим побачив пожежу хлопчина, який ішов повз храм, і повідомив людям. Прихожани одразу зателефононували рятувальникам і розпочали рятувати майно.

Силами трьох відділень рятувальної служби вогонь вдалось швидко локалізувати, а згодом і ліквідувати повністю. Серед складностей, з якими зіткнулись вогнеборці, була відсутність вододжерела, тож бійцям МНС доводилося почергово вирушати на дозаправку за кілька кілометрів. Попри це, рятувальникам вдалося вберегти від вогню храм, майно, серед якого грамота за підписом митрополита Шептицького, датовану 1904 роком. Загалом вдалося врятували матеріальних цінностей на приблизно 300 тис. грн.

Вогонь встиг знищити церковні речі, які знаходились в кіоті, пошкодив 50 м кв перекриття та покриття допоміжної споруди.

Причину пожежі та збитки встановлюють.

На місці події працювала оперативна група МНС на чолі з начальником Головного управління Євгеном Лукавим.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»