2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Боберка. Церква св. арх. Михайла

Дерев’яна церква, зведена в 1725 році. Це була двоверха будівля бойківського типу, що складалася з трьох квадратових зрубів – вівтаря, ширшої нави й рівноширокого вівтарю бабинця, розміщених по осі схід-захід. При вівтарі з півночі була прямокутна захристія, добудована в XIX столітті. Наву й бабинець вінчали наметові пірамідальні верхи з двома заломами. Вівтар покривав високий двосхилий причілковий дах, що переходив у піддашшя навколо церкви, сперте на випусти вінців зрубів. Первісно бабинець на другому ярусі оточувала з трьох боків аркова галерея, зашальована пізніше вертикально дошками. У горішньому ярусі бабинця була дзвіниця. 1914 року навколо цього храму звели новий дерев’яний, а старий – розібрали.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 322.

Він же. Церкви Турківського району. – С. 27, 28.