Сабатинівка с

Історичні адміністративні поділи

У 18 ст. звалось Синиця або Ступ-Синиця. Назву пояснювали таким переказом: ніякійсь Саббатин був посланий сбди на чолі багатотисячного загону польського війська, з допоміжним загоном росіян, для придушення гайдамацького повстання, центр якого був у м-ку Саврані. Це було в 1 пол. 18 ст. Розбивший гайдамаків, Саббатин заклав при усті р.Синиця свою головну квартиру і поселення [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

В 1905 р. зафіксована назва Сабатиновка. Поруч існувала окремі слободи Сабатиновка Новая та Сабатиновка Старая [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 357 – 358].

Указ Президії ВР УРСР від 1 лютого 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Одеської області»: населені пункти Сабатинівської сільради — село Сабатинове, село Ново-Сабатинівка, село Старо-Сабатинівка, село Соболівка і село Сабатинівка Головна вважати за один населений пункт, який іменувати село Сабатинівка.