Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Фото L. Lhfufyjdf 19 kbgyz 2013 р. з сайту

Церква св.Миколи [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 33].

Церква 1842 р. (дерев.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 342].

Церква 1842 р. (дерев.) [Народна архітектура українських Карпат. – К.: 1987 р., с. 231].

с. Бітля.

Турківський.

Церква св. Миколи. 1838 – 1842.

Найдавніша відома дерев’яна церква була збудована в середині другої половини XVII ст. У 1834 р. розпочали, а у 1842 р. закінчили будівництво нової мурованої однонавової церкви з вежею на західному фасаді за проектом львівського архітекта Йосифа Вандрушки. Ця споруда збудована у пануючому в той час в церковній архітектурі «терезіанському» стилі. В 1960 – 1967 рр. була закритою, мешканці не дозволили перетворити її на спортивний зал.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 146 Галицьке намісництво, опис 4, справа 6990, аркуш 4 – 5.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 89.