Городище літописного міста Білгород

Городище літописного міста Білгород, могильник – пам’ятка археології (розвинуте середньовіччя, Київська Русь) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Городище літописного міста Білгорода і могильник – пам’ятка археології (9 – 13 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Бліфельд Д.І. Дослідження древнього Бєлгорода. – Археологічні пам’ятки УРСР, 1952 р., т. 3, с. 29 – 36.

Кирпичников А.Н. К истории древнего Белгорода в 10 – 11 вв. – Краткие сообщения Института истории материальной культуры, 1959 г., т. 73, с. 21 – 32.

Розенфельдт Р.Л. Заметки о древнерусском керамическом производстве. – Краткие сообщения Института археологии АН СССР, 1959 г., т. 87, с. 108 – 111. [горн у Білгородці]

Мезенцева Г.Г. Про топографію стародавнього Білгорода. – Український історичний журнал, 1968 р., № 8, с. 114 – 117.

Мезенцева Г.Г. Новые исследования Белгорода Киевского. – “Археологические открытия 1968 г.”, М., 1969 г., с. 329 – 330.

Рыбаков Б.А. Раскопки в Белгороде Киевском. – “Археологические открытия 1968 г.”, М., 1969 г., с. 330 – 332.

Рыбаков Б.А., Николаева Т.В. Раскопки в Белгороде Киевском. – “Археологические открытия 1969 г.”, М., 1970 г., с. 285 – 287.

Мезенцева Г.Г. Дослідження Київського університету в Білгородці. – “Матеріали 13-ї конференції Ін-ту археології АН УРСР”, К., 1972 р., с. 324 – 325.

Мезенцева Г.Г. Розкопки Бєлгорода в 1969 р. – “Археологічні дослідження на Україні в 1969 р.”, К., 1972 р., т. 4, с. 291 – 292.

Мезенцева Г.Г. Дослідження древнього Бєлгорода. – “15-а наукова конференція Ін-ту археології АН УРСР”, К., 1972 р., с. 334 – 336.

Мезенцева Г.Г. О некоторых особенностях планировки древнего Белгорода. – “Культура средневековой Руси”, Лг., 1974 г., с. 38 – 40.

Мезенцева Г.Г., Гопак В.Д. Залізні вироби з стародавнього Бєлгорода. – Археологія, 1974 р., т. 14, с. 73 – 81.

Мезенцева Г.Г. Раскопки Белгорода Киевского. – “Археологические открытия 1974 г.”, М., 1975 г., с. 321 – 322.

Мезенцева Г.Г. и др. Исследование Белгорода Киевского. – “Археологические открытия 1975 г.”, М., 1976 г., с. 361 – 363.

Мезенцева Г.Г., Прилипко Я.И. Открытие Белгородского могильника. – Советская археология, 1976 г., № 2, с. 245 – 248.

Мезенцева Г.Г., Прилипко Я.И. Новые открытия на раскопках Белгорода Киевского. – “Археологические открытия 1976 г.”, М., 1977 г., с. 339 – 340.

Мезенцева Г.Г. Гончарна майстерня у Бєлгороді Київському. – Археологія, 1977 р., т. 24, с. 82 – 86.

Мезенцева Г.Г., Прилипко Я.І. Давньоруський могильник Бєлгорода Київського: дослідження 1974 – 1976 рр. – Археологія, 1980 р., т. 35, с. 98 – 111.

Ліньова Е.А., Мезенцева Г.Г. Гончарне виробництво на посаді Бєлгорода Київського. – Вісник Київського ун-ту, історичні науки, 1980 р., № 22, с. 80 – 91.