2008 р. Одещина отримала грант благодійного фонду з Кіпру

Володимир Новак

Дата: 20.06.2008

Одещина отримала грант благодійного фонду з Кіпру на реставрацію національної пам’ятки – Іоанно-Предтеченської церкви у місті Білгород-Дністровський

Управлінням охорони об’єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації отримано грант Фонду Анастасіоса Левентіса (Республіка Кіпр) на реалізацію проекту реставрації пам’ятки архітектури національного значення – Іоанно-Предтеченської (Грецької) церкви у м. Білгород-Дністровський, побудованої у ХІІІ-ХVІІ ст. Про це кореспондентові Укрінформу повідомили офіційні джерела Одеської ОДА.

Під час візиту до м. Білгород-Дністровський директор Фонду професор Вассос Карагеоргіс високо оцінив проведену обласною державною адміністрацією роботу зі збереження і реставрації будівлі церкви та висловив побажання Фонду додатково виділити кошти для завершення комплексу реставраційних робіт у поточному році на умовах їх співфінансування з бюджету місцевого рівня.

Вассос Карагеоргіс наголосив, що співпраця виконавчого органу влади з міжнародними фондами і благодійними організаціями зі збереження й популяризації культурної спадщини створює позитивний імідж Одеської області та України у світі.

Джерело: Укрінформ