^Бережанський район

Бережани м

Бережани м

Розмір зображення: 800:509 піксел

Перша згадка: 1375 р.; в 1530 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Державний історико-архітектурний заповідник в м. Бережани [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Вкладені елементи

Винокур І.С. Бережанський скарб. – “Слов’яно-руські старожитності”, К., 1969 р., с. 14 – 21. [речі кін. 2 – поч. 3 ст. н.е.]
Скарб (+)
2011 р. План Google
2011 р. План Google
1977 р. 25 липня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A340-11.
1977 р. Загальний вигляд міста з гори з північного заходу (+)
Замок і костел з каплицями 16 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 83]. …
Замок (+)
Поштівка: костел і кляштор бернардинів у Бережанах. – Brzeżany, klasztor i kościół OO. Bernardynów. Brzeżany :…
Кляштор бернардинів (+)
Костел 1620 р., дзвіниця та мури 1630 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р.,…
Костел Різдва богородиці (+)
Знаходиться в самому центрі міста, проти апсиди церкви св. Трійці.
Вірменський костел (+)
Каплиця (вул.Леніна, 20) орієнтація вівтаря 250°, до вул. С3. Спостереження М.І.Жарких, 19 серпня 1991 р.
Каплиця (+)
Миколаївська церква 1691 р. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Церква св.Миколи (+)
Троїцький собор 17 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 83]. 	Троїцький…
Церква св.Трійці (+)
Синагога
Синагога
Ратуша 1811 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 83]. 	Ратуша 1811 р.…
Ратуша (+)
Лисоня гора
Лисоня гора (+)
Дата: 21.06.2009 	Будь-який замок, що його будували на стратегічно визначених місцях, передусім потрібен був для охорони прикордоння. На…
2009 р. Бережани: місто із замком на глиняній подушці