2007 р. Бережанам повернули цінності

Володимир Мороз

Дата: 01.06.2007

Кам’яні скульртури відомого митця початку XVII століття Йогана Пфістера, прикраси і надгробки князів Сенявських повернули в Бережанський замок зі Львівської картинної галереї та Олеського замку….

Тепер 400-літні вироби з каменю можуть оглянути всі відвідувачі фортеці.

– У кам’яній екоспозиції ми також демонструємо роботи скульпторів Генріка Горста та Генріка фон Гутте, – розповідає заступник директора державного історико-археологічного заповідника у Бережанах Богдан Тихий. – Частина експонатів цілі, а частина – розбиті. Виставка діятиме окремо доти, доки всі твори не вмонтуємо у замкову капличку.

Спершу у фортечному храмі мають зробити покрівлю, каже він. Поповнення замку, за словами пана Тихого, вже оглянули багато людей. Квиток для огляду фортеці для дорослого коштує дві гривні, а для дитини – одну.

Джерело: RIA