Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Розмір зображення: 800:545 піксел

Миколаївська церква 1691 р. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 83].

Миколаївська церква 1691 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Дерев’яна церква св.Миколи 1691 р. на Адамівці [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 132].

Миколаївська церква 1691 р. (дерев.) (вул.Шевченка) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Дерев.церква: Миколи орієнтація вівтаря 45°; дзвіниця в позиції 1867 р. А1, зліва від дороги з Тернополя (вул.Леніна). Спостереження М.І.Жарких, 19 серпня 1991 р.

Довідка на сайті

Довідка на сайті