Церква Благовіщення (нова)

Берегово. Церква Благовіщення пр. богородиці, 1995 р. Світлина 1998 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 626.

Берегово

Церква Благовіщення пр. богородиці. 1995. (УПЦ)

Коли берегівську греко-католицьку церкву було повернуто колишнім власникам, міськвиконком виділив православній громаді ділянку для спорудження церкви на вулиці Бетлена. Проект отримано з Києва безплатно. Архітектор Олег Книш виконав прив’язку до місця, а нагляд за роботами здійснював інженер Іван Носенко.

Багато зусиль доклали священик Омелян Войтович, куратори Василь Палуба, Василь Чорнота, Микола Росоха, будівельник Гер-зон. У жовтні 1991 р. було освячено фундамент, а в 1994 р. закінчено основні будівельні роботи. Поїздом з Києва доставили три дзвони.

Іконостас вирізьбив Михайло Росада з Приборжавського. На черзі малювання ікон та інтер’єру.