Бахчисарай м

Ханський палац

Ханський палац

Розмір зображення: 680:453 піксел

Ханський палац поч.16 – 18 ст. (вул.Річкова, 133) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Державний історико-культурний заповідник у м. Бахчисараї [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Спеціальний сайт:

Огляд будівель компексу у нас ведеться від північної брами за стрілкою годинника – східний бік двора – південний бік – західний бік.

Графічні матеріали
Графічні матеріали (+)
Історичні види
Історичні види (+)
Сучасні види
Сучасні види (+)
Нариси та статті
Нариси та статті (+)
Набережна з 3 мостами 16 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території…
Набережна і мости (+)
Велика мечеть, корпус варти, брама, корпус почту. Фото: Андрей Найдек (dinaitour). Опубліковано 1 квітня 2009 р. dinaitour.livejournal.com
2009 р. Вигляд з північного заходу
На фото корпус варти – праворуч від брами.
Корпус варти (+)
Ханська мечеть 1740 – 1743 рр. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території…
Велика мечеть (+)
Кладовище
Кладовище (+)
Стайневий корпус 16 – 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території…
Стайня (+)
Бібліотечний корпус 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території…
Бібліотека (+)
Персидський двір
Персидський двір (+)
Гарем 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970…
Гарем (+)
Головний корпус поч.16 – 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території…
Головний корпус (+)
Ханська кухня [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970…
Кухня (+)
Графський (світський) корпус поч.16 – 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на…
Корпус почту (+)
Сади
Сади (+)
Гробниця “Дюрбе Диляра-Бикеч” 1764 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на…
Дюрбе Діляри-бікеч (+)