Перемога с (Баришівська ТГ)

Перша згадка: сер.17 ст. [Історія міст і сіл УРСР: Київська область. – К.: ГРУРЕ, 1971 р.].

Село Ядлівка згадане у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 61].

Указом Президії ВР УРСР від 19 червня 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Чернігівської області області»: село Ядлівка іменувати село Перемога і Ядлівську сільраду — Перемогівська.

Сирійський мандрівник Павло Халебський відвідав Ядлівку 11 (21) липня 1654 р. Він записав:

Проехали еще полмили и прибыли в небольшой базар с красивой крепостью, по имени Ядлока (Ядловка). В нем прекрасная церковь во имя Рождества Богородицы. [ антиохийского патриарха Макария в Россию в половине XVII века, описанное его сыном, архидиаконом Павлом Алеппским. Выпуск 2 (От Днестра до Москвы) // Чтения в обществе истории и древностей российских, 1897 г., кн. 4, с. 83.]

Список літератури – на сайті «».