Гармаки с

Історичні адміністративні поділи

Село згадане у реєстрі 1493 р. під назвою Станковичі [АрхЮЗР, ч. 8, т. 1, с. 10, 75, 141, 252 – 253; т. 2, с. 340]. У 1567 р. село спалене татарами [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

В 1905 р. зафіксована назва Гармаки [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 114].

Нині зветься Гармаки.

Довідка у Вікіпедії:

Церква Покрови у Старих Гермаках була дерев’яна, час її побудови невідомий; у 1798 р. вона згоріла і не відновлювалась [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 559 – 560].

Церква св.Кузьми і Дем’яна у Нових Гермаках збудована у 1762 р. замість попередньої церкви, яка зруйнувалась. У 1784 р. церкву перенесли за село і освятили як Іоано-Богословську [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 559 – 560].