Немирівське с

Історичні адміністративні поділи

Засноване у 18 ст., назване іменем поміщика Немировського [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Перейменування: стара назва Немирівка, нова назва Немирівське [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К.: Політвидав, 1969 р.].

Церква відома з 1794 р. [Лобатынский С. Материалы для истории унии в Подолии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1879 г., т. 2, с. 68]. Церква Успіння св.Анни збудована в 1777 р. – дерев’яна, подібна до хати, з очеретяним дахом. Закрита в 1847 р. через крайню ветхість [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, c. 11].

В 1905 р. поруч існувало окреме село Немировская Слободка (15 верст від Балти, 8 верст від Жеребкова) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 362].